Despre mine

Salut!

Conform buletinului mă numesc Mark-Christopher Lukács, sunt din Oradea, ediţia din ’95. Sunt un tip direct şi perfecţionist, pasionat de lectură, plimbări în aer liber și voluntariat. Nu suport superficialitatea şi preluarea / acceptarea unei idei doar de dragul de a fi în pas cu lumea.

Sunt student la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca, la specializarea Comunicare şi Relaţii Publice. La finele anului 2014 am fondat Asociaţia Good Life Performers din dorinţa de a aduce o contribuţie la formarea unei lumi mai bune prin programe de educație nonformală (axate pe următoarele 5 teme: comunicare, leadership, inteligență emoțională, educație financiară și lucru în echipă) și de implicare civică a tinerilor.

În noiembrie 2015 am lansat cartea practică Nu sta în banca ta – carneţelul tânărului motivat, ca parte a primului program al asociației. Cartea ajută la o mai bună organizare și gestionare a gândurilor, la autocunoaștere și acceptare, îmbinând efectele unei cărţi motivaţionale cu proprietăţile unui jurnal personal. Mai multe despre carte și ideile din spatele ei poți citi într-o serie de articole: aiciaici și aici.

Proiectul Good Life Performers 2015 a fost finanțat prin una din programele Fundației Comunitare Oradea, Bursa Talentelor la care vă recomand să aplicați dacă aveți idei faine și vreți să produceți o schimbare în comunitate. Intrați pe site-ul fundației pentru detalii, dar puteți să-mi scrieți și mie să vă împărtășesc din experiența mea cu cel mai mare drag. Vă pot oferi recomandări având în vedere că deja cunosc mecanismul acestui program și am acumulat experiență în scriere și management de proiect, iar dacă voi crede în proiect vă asigur că-l voi susține direct, sau dacă nu mă pricep la ceva, apelând la persoane care vă pot ajuta. În cadrul proiectului Good Life Performers 2015 am dorit să atragem atenția tinerilor asupra oportunităților pe care le pot oferi activitățile de voluntariat,  am promovat performanța în orice domeniu prin intermediul campaniei „Orice ai face, fă-o bine!” demarată în școlile din județul Bihor și nu în cele din urmă, am realizat o conferință de educație nonformală numită Good Life Performers Academy în cadrul căreia am lansat și carnețelul tânărului motivat.

În perioada 9 martie-1 aprilie 2016 am demarat un nou proiect cu asociația pe care l-am denumit „Be $mart”, finanțat tot prin FCO și realizat în parteneriat cu Fundaţia Dreptul la Educaţie, care a avut menirea de a-i învăța pe elevi care este valoarea banilor şi modul în care resursele financiare pot lucra în sprijinul lor, astfel încât ei să aibă o atitudine financiară responsabilă. Programul a fost un real succes și mi-a confirmat că e necesar să investim în educația noastră financiară și a celor din jur. Cum și de ce să economisești, care sunt riscurile luării unui credit, cum să-ți prioritizezi investițiile etc. Este vorba de chestiuni de bun simț, de bază, dar pe care din păcate nu le învățăm la școală și în majoritatea cazurilor nici acasă, dar sunt foarte utile în viața de zi cu zi. S-a scris și s-a vorbit mult despre proiect, aici puteți parcurge câteva produse media: 1234. Voi continua să promovez educația financiară și, în măsura resurselor, să continui și să dezvolt programul „Be $mart”.

În fiecare zi când mă trezesc am în minte gândul de a inspira cel puţin o persoană să facă ceva pentru viaţa ei, indiferent că e vorba de ceva complex sau în aparenţă banal. Din exprienţă proprie am observat că dacă un om este susținut un pic poate realiza lucruri extraordinare. Cred în valoarea educativă a poveştilor, în creativitate, perseverență şi în necesitatea păstrării unicității fiecărui individ.

Visează. Învaţă din greşeli. Fii liderul propriei călătorii!

Succes în tot ceea ce faci,
Mark. 

Libris.ro