Salut!

 

Buletinul mă identifică ca fiind Mark-Christopher Lukács, din Oradea, ediția din ’95. Sunt un tip direct, care nu suportă superficialitatea şi preluarea, acceptarea unei idei doar de dragul de a fi în pas cu lumea. Îmi plac oamenii cu argumente, viziune și vervă. În timpul meu liber îmi place să citesc, să meditez, să călătoresc, să fac drumeții și să experimentez lucruri noi, să ies din zona mea de confort.

Am un motto:

 

leave a mark.

 

26169300_1697823803594371_7638957822319544415_n

Carieră: servicii, training, consultanță

 

Brand coach  * Communication strategist  * Event Planner & Coordinator * Trainer

 

Lucrez cu oameni care doresc să devină mai performanți și să se facă înțeleși mai bine, precum și cu companii și organizații care vor să se “umanizeze”, să producă valoare reală și să-și construiască o imagine solidă și autentică.

Mi-am început cariera la 13 ani, la început fiind interesat de cum îmi pot îmbunătăți abilitățile de comunicare, discursul și prezența publică iar cu timpul au început să mă întrebe cei din jurul meu cum fac eu anumite chestiuni și am devenit interesat cu privire la cum îi pot ajuta pe alții să-și îmbunătățească anumite abilități. Am realizat că îmi place la nebunie să ajut alți oameni și să-i văd cum evoluează. Așa a început cariera mea de trainer.

Fiind implicat în mai multe organizații nonprofit și organizând evenimente diverse, de la petreceri și până la gale și conferințe de presă, am început să mă gândesc la cum poți să faci ca o organizație să fie mai vizibilă, performantă, apreciată și de ce ai nevoie pentru a avea un eveniment reușit. Și așa cum bine știm, pentru a ajunge la anumite rezultate, trebuie să ai “uneltele” potrivite. Tocmai de aceea, am devenit tot mai interesat de aspecte ce țin de marketing, vânzări, tool-uri de design și planificare și multe altele. Au urmat multe cursuri de perfecționare și Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din Cluj Napoca unde mi-am luat licența în Comunicare și Relații Publice. Apoi, chiar în anul III, am primit primul job full time în domeniu. Așa a început  cariera mea ca om de imagine.

Din 2018 am decis să fiu “pe barba mea” și mi-am înființat un PFA. Acum contribui la mai multe proiecte, exact în zonele în care clienții mei au nevoie, fără timp irosit. 

 

12694521_1059772034066221_4812080862375030726_o

Domenii de activitate:

  • Comunicare și Relații Publice

  • Marketing 

  • Realizare de conținut personalizat, inclusiv articole

  • Negociere și vânzări 

  • Branding organizațional și personal

  • Event Planning & Project Management

  • Training și formare (în special pe subiecte ce țin de comunicare și realizarea de prezentări, social media, marketing, management, proiecte, branding, CSR și educație financiară)

  • Responsabilitate Socială (societală) a Întreprinderilor / CSR

  • Management în sectorul antreprenorial și cel nonprofit

Activism

De la vârsta de 13 ani m-am implicat în mai multe programe de voluntariat. Am fost membru în Consiliul Național al Elevilor, fiind președinte al Consiliului Elevilor din liceul meu, Președintele Consiliului Județean al Elevilor din Bihor, Secretar General pe regiunea N-V și m-am implicat activ în mai multe ONG-uri.

Am avut ocazia de a călători mult prin țară, a discuta cu tineri cu inițiativă și adulți profesioniști și de a gândi, iniția, implementa și coordona proiecte, programe și evenimente diverse. Aceste experiențe au făcut să înțeleg că oamenii, provocările și oportunitățile din adolescență îți pot modela viitorul.

Tocmai de aceea, promovez continuu voluntariatul în rândul tinerilor și e una dintre motivele pentru care am fondat Asociația Good Life Performers, organizație care oferă tinerilor programe de educație alternativă, implică tinerii în viața comunității și creează oportunități valoroase de petrecere a timpului liber. 

Câteva dintre acțiunile asociației:

În noiembrie 2015, la 20 de ani, am lansat cartea NU STA în BANCA TA! ca parte a primului program amplu demarat de asociație și finanțat prin Fundația Comunitară Oradea. Programul a avut în vedere și organizarea de cursuri și conferințe de dezvoltare umană pentru tineri, precum și a unei campanii de promovare a performanței tinerilor: Orice ai face, fă-o bine! 

În 2017, după ce s-a epuizat tirajul cărții, am decis să dau mai departe ideile din carte într-un mod și mai eficient și am realizat un curs practic omonim pentru liceeni, format din 4 module stabilite în cadrul mai multor traininguri de test cu elevi: Inteligență Emoțională, Time Management, Cum să ai prezentări reușite, Project Management. Primesc constant propuneri să țin acest curs și aflu cu bucurie că foști cursanți îl recomandă. 

În 2016 am elaborat programul de educație financiară Be $mart care a avut în vedere realizarea unui minighid educativ și a unor cursuri și prezentări cu informații practice cu privire la gestionarea și investirea banilor. În doar câteva luni, au fost formați nu mai puțin de 750 de elevi în cadrul a 30 de cursuri. Proiectul a fost finanțat tot prin Fundația Comunitară și sprjinit de Fundația Dreptul la Educație. Continuăm și în ziua de azi să promovăm conceptul de educație financiară, să ne implicăm și să organizăm evenimente care au drept scop educarea tinerilor cu privire la relația lor cu banii. 

 

25550087_1683211468388938_11090516206516300_n

Contactează-mă!

Dacă consideri că te pot ajuta pe tine sau afacerea ta sau pur si simplu vrei să intri în contact cu mine, scrie-mi pe facebook. Pentru chestiuni mai formale, trimite-mi un mail la contact@marklukacs.ro.

Mi-ar face plăcere să-mi lași și comentarii la materialele pe care le postez, dar lasă hate speach-ul la “ușa” acestui site, suntem și așa bomardați din toate părțile cu c#caturi. 

 

Succes în tot ceea ce faci,

Mark.